Eefke Bastianen

Wie is Eefke Bastianen?
EQuiMio wordt sinds 2005 geleid door Eefke Bastianen. Eefke staat voor integriteit, kwaliteit en veiligheid. Zij heeft onder andere als maatschappelijk werkster, groepsbegeleider en docent gewerkt. Op dit moment werkt Eefke aan haar deskundigheid door het verrichten van werkzaamheden voor Stichting Mozaïk in Goes. Dit is een organisatie die zich richt op meervoudige problematiek bij mensen, zoals psychiatrie, verslaving, huisvesting en schulden.

Eefke Bastianen en EQuiMio
Eefke heeft aan den lijve ondervonden wat het paard voor mensen kan betekenen. Paarden luisteren naar je, delen en spiegelen je emoties, staan keer op keer voor je klaar en laten je bewust worden van je grenzen. De band met haar paarden werd steeds intenser doordat ze naast het beoefenen van de wedstrijdsport (dressuur), cursussen volgde in Centered Riding en Natural Horsemanship.

Zo af en toe nam ze cliënten vanuit de instellingen waar ze werkte mee en liet hen de helende kracht van de paarden ervaren. Daarna is de scholing in de Equitherapie begonnen. Na een lange weg, waarin de paarden haar coach waren, is zij er toegekomen om EQuiMio op te richten.

Waaruit bestaat EQuiMio?
EQuiMio werkt met geschoolde medewerkers en enthousiaste, deskundige vrijwilligers  die, samen met de paarden, zorgen voor een sfeer die schoonheid, rust en ruimte uitstraalt. Dit zorgt ervoor dat een ieder die het erf betreedt zich welkom voelt. EQuiMio streeft ernaar een zo hoog mogelijk niveau van deskundigheid te verkrijgen. 

EQuiMio is mede-ontwikkelaar van het uitstroomprofiel Eco Mediated Pedagogy van de opleiding Ecologische Pedagogiek aan de Hogeschool van Utrecht. 

 

Inspiratie

Vandaag ben ik gelukkig!

Javascript is uitgeschakeld in uw browser, sommige onderdelen werken mogelijk niet naar behoren.